17-годишен ученик е арестуван за имейлите с бомбените заплахи в училищата в страната

17-годишен ученик от София е изпратил част от имейлите със заплахите за поставена бомба в училищата в цялата страна. Той е арестуван днес от ГДБОП, съобщи БНТ.

Докато е изпращал заплашителните имейли с него са били още няколко съученици. Младежите са били подтикнати да направят това от първите медийни публикации за първите заплашителни писма, получени на 27 и 28 март в част от училищата в цялата страна.

При разпитите 17-годишното момче е признало, че на 29, 30 и 31 март от личния си телефон създал четири пощенски кутии в Google, от които е изпратил десетки имейли в цялата страна до училища и полицейски управления със заплахи за поставени бомби.

Младежът е обяснил, че е пратил имейлите, защото не му се е ходило на училище. Намерени са компютър и телефон, които са били използвани за заплахите.

17-годишният ученик е арестуван за 24 часа. Материалите вече са докладвани на Софийската районна прокуратура.

По-рано през деня полицията установи друг непълнолетен младеж като автор на анонимен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на училище в Пазарджик, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Оказало се, че това е 16-годишен младеж, който е ученик в учебното заведение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук