170 лица от Община Твърдица, които не могат да си осигурят прехрана, ще получат топъл обяд

170 лица от Община Твърдица, които в ситуация на извънредно положение са в затруднение да осигурят сами прехраната си, ще получават храна по програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”. Това ще се случва по проект на общината, който беше одобрен от Агенцията за социално подпомагане. Програмата е част от пакета мерки за подкрепа на уязвими граждани в условията на извънредна ситуация в страната.

Проектът е насочен към следните целеви групи : – лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; – уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение; – лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Обядът ще се предоставя до дома на потребителите в работните дни за периода 01.05.2020 г. до 19.06.2020г. включително и ще обхване населените места Твърдица, Шивачево, Сборище, Оризари, Боров дол, Бяла паланка и Жълт бряг.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук