Убийството в Панаретовци вероятно е било планирано, извършителят остава в ареста

Постоянна мярка задържане под стража наложи Сливенският окръжен съд на 36 – годишния И.Г. за убийството на 45-годишния бизнесмен Стоян Стоянов. 20 дни е отнело на разледващите да стигнат до извършителя. Той е бил арестуван в събота сутринта, тъй като, по думите на разследващите, убиецът е бил „незабележим“ т.е. без криминално минало, само глоба за шофиране на автомобил с чужди регистрационни табели, поясни окръжният прокурор Пламен Стефанов.

„Освен това, местопрестъплението е било компрометирано, защото съпругата на убития, преди да го обяви за издирване, е предприела собствено разследване. Целостта на местопроизшествието е била нарушена със следи от автомобили“,поясни директорът на ОДМВР Сливен комисар Димитър Величков.

Гледат мярката на задържания за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов

На извършителя е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Според следите на местопрестъплението, е имало предварителна подготовка. По думите на директора на прокурора, при стрелбата са използвани преправен газов пистолет с изтрити номера и ръкавици от силикон, а при пренасянето на тялото – други – от плат. Жертвата е била застреляна със 7 куршума, два от които в главата.

Прокурор В. Белева: 36-годишен мъж е арестуван за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов

Все още не са ясни мотивите за убийството, но се предполага, че са търговски отношения между двамата, касаещи покупко – продажба на имот. Извършителят, които е земеделски производител и жертвата са се познавали, те са имали съседни овощни градини. Не е установено да са имали стара вражда по между им. Припомняме, че тялото на Стоян Стоянов бе открито рано сутринта на 21 юли в запустял напоителен канал край село Панаретовци от полицейски кучета. За подобно престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук