18 сигнала за купуване на гласове в Сливенско, под наблюдение са 12 обекта за бързи кредити

По 18 сигнала за купуване на гласове в Сливенско работят от полицията, под полицейско наблюдение са 12 обекта за бързи кредити.

Към момента полицията работи по 18 сигнала, получени от граждани, за купуване на гласове на територията на област Сливен. Осъществява се засилено полицейско присъствие на изборни места и секции, където на база анализ от предходни избори има риск от контролиран вот.

Проверяват се лица от криминалния контингент, като целта е да се пресекат престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство.

Полицейските органи са поставили под наблюдение и 12 обекта в Сливенско, предоставящи бързи кредити. Работи се по придобиване на информация за т.нар. „корпоративен вот“. Проведени са разговори и беседи със собственици, управители, служители и работници на 20 фирми в региона.

Извършват се проверки по отношение на гражданската регистрация, което включва регистриране на по-голям брой лица на един адрес.

В МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук