Жители на кв.“Комлука“: Молим Общината само за малко асфалт и да спрат да ни лъжат

Огромни дупки, изронена настилка, мръсотия, кал и локви- това са щрихи от грозна картина в сливенския квартал „Комлука“. През нея с отвращение всеки ден преминават множество жители на околните блокове 14, 18 и блок „Роза“, които от 18 години „горещо“ се молят на Община Сливен да облагороди мястото. Сега вече са отказали от това и молят само за малко асфалт. С молба за помощ ни потърси Александра Бояджиева, която се надява, чрез нас Общината да се сети, че там живеят граждани, които си плащат данъците и искат нормални условия за живот, а не всекидневна мизерия.

„От 2002г. живущите тук подаваме непрекъснато молби и жалби до Община Сливен с да облагородят макар и минимално междублоковото пространство, но без никакъв резултат. Първата молба е написана на пишеща машина с дата 29.11.2002г. като преди нея е имало и друга, но е била предадена на ръка в Общината“, разказва Александра.

Плащаме най-високите данъци в града, редно ли е при тази мизерия, обръща се тя към Общината.

Според Подробния устройствен план, на въпросното място трябва да има алеи, зелени площи и паркоместа, но хората дотолкова са отчаяни от безразличието на Община Сливен, че дори вече не искат алеи, градинки или паркинг, искат просто малко асфалт и да спрат да ги лъжат.

„Последната ни жалба е от 05.12.2019г. с клиширан отговор от 12.01.2020г., до сега никой не се е свързал с нас“, посочва Александра Бояджиева. Във връзка с новината, че от 14 септември и жителите на „Комлука“ ще имат директен достъп до градски транспорт, какъвто не са имали през последните 25 години, тя отправи призив Общината да осигури и нормален достъп на хората до блоковете, в които живеят.

Пред нас, тя цитира изказването на кмета Стефан Радев, че „Достъпът до градски транспорт е важна необходимост в един съвременен европейски град“ и затова отправи официална покана към него да отиде при тях и да види как изглежда един „съвременен европейски квартал“ в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук