185 кандидати ще се борят за 6-те депутатски мандата от 21-ви МИР Сливен

185 кандидати за народни представители ще се борят за 6-те депутатски мандата от 21 МИР Сливен на Парламентарните избори на 4 април. Те са представители на 22 партии и 8 коалиции, съобщи говорителят на РИК Сливен Стелли Стефанова.

Средната възраст на желаещите да станат депутати е 45 години, най- младият кандидат е 21-годишен от „Българско национално обединение“, а най-възрастния на 75 от ПП „Възраждане на отечеството“, допълни тя. Сред кандидатите преобладават тези, които упражняват адвокатската професия има и бивш именит футболист.

Две партии са се регистрирали за участие в изборите само с по 1 кандидат. Пълни листи с по 12 кандидати имат – Коалицията „ГЕРБ – СДС“, „БСП за България“, ПП „Републиканци за България“, Коалицията „Воля – НФСБ“, Коалицията „Изправи се – Мутри вън!“ и Движение „Заедно за промяната“. В листите на ДПС и Коалиция „Демократична България- Обединение“ има по 10 кандидати, „ ВМРО“-7 , ПП „АБВ“ и „Има такъв народ“ по 6, а ПП „Атака“ – 4-ма.

Стелли Стефанова посочи още, че на 23, 24, 25 март в зала „Васил Левски“ ще се проведат обученията на СИК-овете. Към момента избирателните секции в Сливенска област са 292, но бройката им вероятно ще се увеличи заради подвижните секции.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук