19 години затвор за 31-годишния Орлин, който извърши жестоко убийство в Сливен миналата година

19 години затвор за извършено жестоко убийство в Сливен през октомври миналата година. Това реши Окръжният съд в града , а присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

Престъплението е извършено на 29 октомври 2021 г. 30-годишният тогава Орлин Атанасов бе задържан за убийството на своя връстник Божидар Иванов, с когото се е познавал. По време на разследването е установено, че обвиняемият е намушкал множество пъти жертвата, след което избягал от местопрестъплението. Мотивът за престъплението, според полицията, е ревност.

Близки и приятели на жертвата излязоха на протест на 7 ноември миналата година и настояха за доживотна присъда без право на замяна.

Ето и пълния текст на определението на Окръжен съд – Сливен. Той постанови присъда, с която призна подсъдимия О. А. П., на 31 г. за виновен в това, че на 29.10.2021 г., в гр. С., умишлено умъртвил Б. Д. И., като убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено, и  на основание чл.116 ал.1 т.6 предл.  3 и т.9, вр. чл. 115 вр. чл. 54 от НК му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от деветнадесет години, което да изтърпи при първоначален „Строг“ режим, като го призна за невиновен и го оправда по повдигнатото му обвинение по чл. 116 ал.1 т.6 предл. 2 вр. с чл. 115 от НК да е извършил деянието по особено мъчителен начин за убития.

Съдът приспадна времето, през което подсъдимият О. А. П е бил задържан, считано от 29.10.2021 г. до привеждане в изпълнение на наложеното с присъдата наказание.

Предвид постановената присъда, съдът намери, че следва да потвърди взетата спрямо подсъдимия О. А. П. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук