19 септември- Ден без загинали на пътя

ОДМВР-Сливен ще се включи в Операция „EDWARD“ – Европейски ден без загинали на пътя. Тя се провежда за трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта на акцията е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на Европа. Инициативата ще премине под мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот”

В 24-часовия контрол по пътна безопасност ще се включат служители на сектор „Пътна полиция” и екипи на районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ръководството на Областната дирекция е осигурило информационни материали, които ще бъдат раздавани на водачите.  Предвидено е засилено  полицейското присъствие по главните пътища и в малките населени места, предприети са необходимите мерки за ограничаване на пътните произшествия, като ще се следи за нарушения, имащи пряка връзка и са реална предпоставка за пътни инциденти. Ще се осъществява контрол по отношение на употребата на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими, предимство, изпреварване, използване на обезопасителните системи в автомобилите, застраховка „Гражданска отговорност“ и други.

Проверките са започнали в 00,00 часа тази нощ и ще продължат до 24 часа.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук