19 училищни отбори ще участват в 55-та Лекоатлетическата щафета “Освободител“ на 3-ти март

19 са училищните отбори, които ще участват в 55-та Лекоатлетическата щафета “Освободител“ на 3-ти март. Спортната проява е за три възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки  8-10 клас и 11-12 клас.

Стартът на първата възрастова група ще бъде даден в 11.00 ч.  пред сградата на Народно читалище „Зора – 1860“. Първият пост е с дължината на 140-метровият български трибагреник, който тази година е монтиран по бул. „Цар Освободител“.

Трасето от 1 200 м е разделено на 8 състезателни поста и ще бъде пробягано от отбори, състоящи се от 4 момичета и 4 момчета. Състезателният маршрут продължава по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул.“Цар Симеон“,  по ул. „Генерал Скобелев“ в посока полицията, включване по ул.„Великокняжевска“, с финал пл. „Хаджи Димитър“.

Награждаването на победителите ще се състои в 12.15 ч. на площада, като Община Сливен е осигурила индивидуални награди за всеки един участник в надпреварата и възпоменателен медал с логото на щафетата на всеки отбор. За победителите на първо, второ и трето място са осигурени купи, медали и спортни якета

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук