Кметът на Община Твърдица с поздрав по случай празника на града

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И ГОСТИ НА ГРАД ТВЪРДИЦА,

На 14 октомври православната църква чества един от големите християнски празници – Петковден. Днес празнуваме всички ние-жителите на Твърдица, защото Света Петка е закрилница на града ни, на семейното огнище.

Петковден е най-хубавият, най-тържественият и най-дългоочакваният ден в културния ни календар.

Тази година празникът е по-различен заради извънредната ситуация, в която се намира още страната. Сега осъзнаваме ценността на моментите, които ни събират, защото в старанието си да се придържаме към правилата за изолация, по-силно осъзнаваме нуждата да бъдем заедно.

Празникът е повод да се връщаме в историята на зараждането на града, традициите и ярки моменти в историята. Тази година се навършват 190 години от преселването на твърдичани (1/3 от населението, 683 души) в Молдова след Руско-турската война(1828-1829г.) след войските на ген. Дибич Задбалкански, спасявайки се турската разправа след края на войната, заради помощта, която оказват българите по време на военните действия.

Скъпи съграждани,

бъдете горди със своя град – град с история, богата култура и традиции.
Нека Света Петка ни вдъхне кураж и даде мъдрост и вяра, сила и воля, дух и единство за утвърждаване на авторитета и просперитета на нашия град.

Пожелавам на всички съграждани и гости на Твърдица крепко здраве, благополучие във всеки дом, професионализъм, лични успехи, увереност в мечтите и упоритост в тяхното постигане.

Честит празник!

Атанас Атанасов – кмет на Община Твърдица

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук