З-годишният Ивайло от Сливен, за когото се събираха пари, вече е успешно опериран

Снимка:Фейсбук

З-годишният Ивайло от Сливен, за чиято операция се събираха пари, вече е успешно опериран и изписан. Добрата новина съобщи неговата майка Калина Кирова.

Припомняме, че детето е с диагноза акушерска пареза. Ръчичката му е била неподвижна. Провеждани са ежедневни рехабилитации и са му правени две операции, след което е било възможно детето да вдига ръчичката си. За следващите две оперативни интервенции бяха необходими 1 000 евро за шина и 7 000 евро за операциите, но семейството му не разполагаше със сумата. Парите бяха събрани чрез благотворителни събития и дарения от граждани. Сред тях беше и празничен футболен мач между служители на Община Сливен и общински съветници.

„С радост искам да ви съобщя, че операцията на Ивайло премина успешно и вече е изписан. Предстои ни възстановяване и поставяне на шина през декември. Искам да изкажа огромни благодарности за финансовата и моралната подкрепа, която получихме от толкова много хора. Благодаря на кмета на Сливен, г-н Радев, на служителите на общината и на общинските съветници, които организираха благотворителен мач, в подкрепа на сина ни. Благодаря на организаторите на Sliven drift, които също ни подадоха ръка, в труден за нас момент. И най-вече искам да благодаря на всички приятели,колеги, познати и непознати, които ни подкрепиха и ни дариха надежда. Бъдете здрави“, се казва м поста на майката на Йвайло.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук