20 шофьори се разделиха с книжките си заради нарушения на ЗДвП

309 нарушения на скоростта на територията на ОДМВР-Сливен са регистрирали мобилните и стационарни камери на органите на реда. Издадени са 242 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 128 фиша. Отнети са 9 шофьорски книжки за неплатени глоби. За други нарушения са съставени 500 фиша, а актовете са 90, съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицията е устновила още, че 9 неправоспособни водачи са си позволили да седнат зад волана.  7 шофьори са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 3 от тях са бил с над 1,2 промила, за което са образувано бързо производство.

Отнети са 7 шофьорски книжки за употреба на алкохол и 3 за нередовна застраховка „Гражданска отговорност” . Един водач е хванат да управляват след употреба на наркотици. Прекратени са 11 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол.

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук