200 патици „фантоми“ докараха присъди за трима измамници

Заради 200 патици „фантоми“, трима измамници получиха присъди.

На 08.02.2024 г. състав на Окръжен съд – Сливен е постановил присъда, с която признава трима подсъдими с инициали Ст. К. Т.,  Й. С. Й., Д. М. Й. за виновни в това, че са представили неверни сведения пред Държавен фонд „Земеделие“, че в животновъден обект в с. Стара Река, общ. Сливен се отглеждат 200 бр. патици, за да получат средства от принадлежащия на Европейския съюз Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, както и средства, принадлежащи на българската държава, с които се съфинансират проекти, средства, финансирани със средства от този фонд и за това, че използвали не по предназначение получените финансови средства.

За извършените престъпления, съдът осъди подсъдимите и наложи на всеки един от тях наказание „лишаване от свобода“ от една година и четири месеца, изпълнението на което на основание чл. 66 ал.1 от НК отлага за изпитателен срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук