Пламен Пенчев от ПП„ Има Такъв Народ“ Сливен: Ред е младите и образованите хора да поемат отговорността си за управлението на България

На българския парламент са му необходими подготвени хора, юристи със задълбочени познания и широк кръгозор, опитни икономисти, авторитетни лекари и учители, за да отговарят законите на очакванията на гражданите. Знам, че листата ни в Област Сливен е съставена именно от такива специалисти – хора с авторитет, от които регионът ни само може да спечели. Професионалисти всеки в своята област. Това заяви водачът на листата на „Има Такъв Народ“ в Сливен Владимир Русев.

В оставащите дни до края на предизборната кампания ще ви представим всеки един от тях, за да сте сигурни в своя избор на 4 април, допълни той.

Пламен Пенчев е общински координатор на ПП „Има Такъв Народ“ в Сливен и трети в кандидатската листа. Занимава се с телекомуникации и бизнес продажби. Определя се като мъж на „честната дума“, народните танци и музиката са му „в кръвта“, а съхранението на българските традиции е нещо, на което държи и иска да предаде на следващите поколения.

1. Вие сте от главните действащи лица на ПП „Има Такъв Народ“ в Сливен, защо избрахте да поемете към политиката?

– Не аз избрах политиката, а тя избра мен. Искам да правя това, което мога и от което разбирам, искам да мога да се грижа за семейството си и да бъда полезен за обществото, в което живея. Желанието ми е да си поставям и постигам високи цели, с което близките ми да се гордеят. От друга страна, разбирам, че имам отговорност и към заобикалящата ни действителност в България и ако остана безразличен ще означава, че приемам за нормална ситуацията в момента! Аз съм възпитан от майка учителка по български език и литература и баща военнослужещ. Дадоха ми всички възможности да се развивам и ме научиха да се боря в живота. От своя страна, аз искам да създам условия за развитие и възможности за моите деца и техните връстници. Следвам едно простичко правило – тези, които могат да помагат на онези, които имат нужда от помощ. Както се казва: темпото на развитие на страната ни се определя от последния човек в обществената редица. Искам да поема своята отговорност.

2. На кои свои качества залагате в битката за вота на избирателя?

-Работя в една от най-динамичните среди, а именно пазара на телекомуникации. За да те приемат хората на сериозно и с доверие, най-важното е да си създадеш добро име. Името е това, което ти отваря вратите в живота. Получил съм много житейски уроци, които ме научиха на търпение и достойнство, на това, че само истината е ключът към сърцата на хората. Чест е другата дума, която много харесвам. Вярвам също в индивидуалния подход и уважението.

3. И в селата, и в градовете проблемите на гражданите в този момент са едни и същи, трябват им по-добри доходи, нужна им е работа и сигурност. Как да се действа, за да придобие „картинката“ друг вид ?

-Селата ни са „люлката на живота“. Отивайки на село, е като връщане в миналото, в това минало където си оставил сърцето и душата си. Българинът обича селото, земята, чистия въздух там, иска да отглежда потомство в спокойна и чиста среда и наша отговорност е да осигурим такива възможности. За да постигнем тези цели, трябва да се обединим около общи каузи и да ги следваме. Необходимо е да създадем възможност за достойни доходи във всички краища на България защото страната ни  има всички необходими природни ресурси и дадености за това. Децентрализацията ще даде възможности на всички градове и села да започнат да се възстановяват и да се насочат постепенно към просперитет.

4. За да има един народ светло бъдеще трябва да помни уроците от миналото. Кой урок не сме научили ние българите, а сега в настоящето ни е много важен и вие искате да акцентирате на него?

-Трябва да помним и уважаваме уроците си от историята. Хубавото да развиваме, а от лошите примери да вземем поука и да не позволяваме да се повтарят. Любимият ми момент от историята е за хан Кубрат и стрелите. Само обединени сме силни и няма да има сила, която да ни пречупи.

5.Има ли „политически традиции“, които бихте искали да заличите?

-Да, това което е унизително за всеки българин е да бъде лъган от политик. Искам съдържанието на думата политик да бъде изчистено и когато ние гражданите на България я произнасяме, да го правим с уважение. Искам политиците да са с народа, редом до него, а не обградени от охрана и недостъпни за сълзите и молбите на собствения си народ.

6.Какво мислите за поставянето на ново начало за гражданите на Област Сливен -този път да имат депутати от нова партия, които да работят на 100 % за благополучието им?

-Сливналии сме прославени със 100-те си войводи и чувство на чест и достойнство. Повечето от нас помнят каква индустрия имаше в града и многочислената армия тук. Помня как от уважение децата отстъпваха мястото си на по-възрастните в автобуса, инициативите да засаждане на дръвчета и други- все неща, които правихме заедно, като общество. Учиха ни на добродетели, благодарение на които станахме по-добри, по-достойни и грижовни. Трябва да използваме наученото, да помагаме и да го предаваме на тези след нас.

7. Работите в сферата на комуникациите, свикнали сте да разговаряте с хората и да съдействате за решаването на техните проблеми, кое ще е различното, ако го правите от Парламента?

-Работата ми в пазара на телекомуникациите ме научи, че всеки има нужда от индивидуален подход, но всички хора искат уважение и да им се казва истината. Същото е и с политиката – гражданите трябва да вярват на политиците си, но това те трябва да си го заслужат. Народните избраници, които ще прекрачат прага на Парламента, тепърва трябва да се доказват и да не спират да печелят доверието на тези, които са ги пратили там. Смятам, че съм изградил приличен авторитет в рамките на Сливенска област и не само с това, че може да се разчита на думата ми, а и на действията ми. Дори когато получиш признание за труда си, нямаш право да спираш да се развиваш и да отстояваш доброто си име. Доверието е кредит, който ако не го заслужиш ще плащаш огромни лихви.

8. Какво бихте казали на тези, които са загубили вяра в гласуването и не смятат, че то би променило техния живот към по-добро?

-Ние сме така устроени, че да търсим доброто и да се противопоставяме на лошото. Хората започнаха да вярват, че имат силата и трябва да я вземат в свои ръце, показаха го на протестите от миналата година. Ред е младите и образованите хора да поемат отговорността си за управлението на България. Ние можем по един друг, наш си начин да променим всичко, което се случва в държавата ни! България ще пребъде, защото сме калени от историята ни!

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.
Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук