24 май в Твърдица

Денят на славянската писменост, на българската култура и печат в Твърдица беше отбелязан тържествено с общо тържество на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”, клубове и училища от общината.

Празникът започна в СУ „Неофит Рилски” с приветствие на директора на училището Петранка Минчева. След ритуала за предаване на знамето и изпращане на абитуриентите, започна шествието по ул. „Княз Борис І” до откритата сцена в центъра на града пред читалището. От СУ „Н.Рилски” дефилираха: знаменна група, учители, ученици, клубовете “Млади възрожденци”, “Български младежки червен кръст”, «Предприемачество», футболни отбори, театрална група „Театърът сред вас”, вокални групи „Медени звънчета” и „Мечта”, музикална група „Хамелеоните, групи по интереси „Земята наш дом” и „Аз и моето бъдеще” и професионалните паралелки „Производство на кулинарни изделия и напитки” и „Производство на облекло от текстил”; НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1914” със своите състави и групи; туристическо дружество “Чумерна” гр. Твърдица; ученици и учители от НУ “Хр. Ботев” с. Оризари.

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов се обърна с приветствено слово по случай празника и награди 36 отличници от общината и двама ученика за постигнати високи спортни резултати и издигане престижа на общината. На абитуриентите от СУ „Н.Рилски” и техния класен ръководител Емилия Пухтова кметът връчи плакети със знака на Общината. Празникът продължи с тържествен концерт с участието на състави  и групи от СУ „Н.Рилски” и самодейните състави на читалището.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук