Ученици от I-ви и II-ри клас на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен положиха тържествена клетва

153-ма ученици от първи и втори клас на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен положиха днес тържествена клетва. Заради усложнената пандемична обстановка миналата година такъв празник не се проведе.

На официална церемония в двора на училището, децата обещаха пред себе си и пред обществото да бъдат добри ученици и да пазят родината. Този  ритуал се превърна в тяхната крачка към утвърждаването на изконните ценности на всеки от нас – да бъде отговорен гражданин на свободна и демократична България. По-големите ученици отправиха към тях пожелание да се развиват, откриват и творят, но винаги с България в сърцето си.

Първокласниците и второкласниците бяха приветствани от Донка Славова -заместник-директор на училището. „Клетвата е тържествено обещание за вярност и поемане на отговорност, каквото ще направите днес вие мили деца, заклевайки се. Бъдете всеотдайни и смели по пътя към познанието защото бъдещето е на знаещите и можещите. Щастливи сме, че имаме невероятната възможност да откриваме талантите ви и да ги развиваме. Следвайте мечтите си с несломим дух и вяра“, пожела им тя.

Гости на тържествената церемонията бяха Кристияна Станкова-старши експерт по „Обществени науки, гражданско образование и религия“ в РУО Сливен, Миглена Константинова-председател на училищното настоятелство, Свилен Станчев- председател на Обществения съвет, родители и граждани.

Празникът завърши с голямо хоро, на което заедно се хванаха ученици и учители, така както и в делничен ден, те се държат здраво свързани, за да вървят напред по пътя на познанието.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук