25 екипажа ще стартират на Рали „Твърдица“

25 екипажа ще стартират на Рали „Твърдица“, със състезанието на 10 юни се открива Националния рали шампионат на България.

През сезон 2023 18-тото издание на Рали „Твърдица“ е първи кръг от националния рали шампионат на България. Сред подалите заявки за участие личат имената на миналогодишните рали шампиони Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo). Те ще преследват своята пета рекордна победа в твърдишното рали, като през тази година тази задача ще бъде изключително трудна за тя. Техни преки конкуренти и много сериозни претенденти за победата ще са Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5), които през този сезон показват сериозна скорост и жажда за победи.Интересна ще е и борбата при автомобилите с един двигателен мост, където впечатление правят имената на трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева, която отново ще разчита на Георги Аврамов и новия им автомобил Opel Corsa Rally4. Сериозна конкуренция я очаква в лицето на Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4). Денис Станчовски/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2) също ще допринесат за това борбата в клас RC4 да е интересна за зрителите.

През тази година Рали „Твърдица“ е с дължина от 81 състезателни километра разделени на 9 специални етапа. Дебют в маршрута на състезанието правят и два нови специални етапа „Баня“ (5,01 км) и „Бинкос“ (6,42 км). Публиката и гостите на Рали „Твърдица“ 2023 ще могат за втора поредна година да се насладят на атрактивното каране на пилотите и в супер специалния етап „Тодор Славов“, който вече традиционно се провежда по тъмно.

Организатори на Рали „Твърдица“ са АСК „Престиж“ и Община Твърдица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук