Кандидатите за депутати от МИР Сливен намаляха, 156-ма ще се борят за 6 мандата

156 кандидати ще се борят за 6-те мандата от Сливенски избирателен район на предстоящите извънредни парламентарни изори на 11 юли. Те са с 29 по-малко в сравнение с тези, които участваха на вота през април. Това съобщи говорителят на РИК Сливен Стелли Стефанова. Средната възраст на кандидатите за депутати е 44,6 години. Най-възрастният сред мераклиите да стават депутати е на 75 години от Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“, а най-младият е жена на 22 години от партия „Свобода“.

292 секционни комисии са одобрени към момента в 21-ви МИР Сливен,посочи още Стефанова. Те ще бъдат назначени до 15 юни. Най-много са избирателните секции в Сливен – 181, в Нова Загора-61, в Котел-30 и в Твърдица-19. В тази бройка обаче не влизат подвижните СИК-ове, тъй като до 26 юни хората с увреждания трябва да подадат заявления за гласуване, а също и тези, които ще се разкриват в лечебните заведения, каза тя.

Партията с един единствен кандидат ,който е от Варна е „Пряка демокрация“, в листата на „Глас народен“ всички четирима кандидати пък са от Айтос.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук