26 точки ще разглеждат утре съветниците

Снимка: Пресцентър на Община Сливен

Общо 26 точки са включени в дневния ред на заседанието на Общински съвет Сливен утре. Една от тях е да бъде  удостоен със званието почетен гражданин на Сливен бившия председател на Окръжния съд Къню Жеков, съобщи председателят на местния парламент Димитър Митев.

По думите му, сред най- важните точки е даване на съгласие Общината да кандидатства с проектно предложение в партньорство с „Пътнически превози“ ЕООД по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. То е свързано с подобряване на качеството на атмосферния въздух, като се предвижда закупуването на тролейбуси и електробуси, както и обновяване и ремонт на съществуваща 35 годишна инфраструктура, осигуряваща експлоатацията на тролейбусния транспорт в града. Общата стойност на проекта е до 11 млн. лв., 100 % безвъзмездна финансова помощ.

На утрешната сесия ще бъде гласувана и промяната на бюджета за 2019 г. Тя касае отпускане на допълнителни средства на Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика и Комисията по образование, наука, култура и вероизповедание. Изменението е свързано и с осигуряване на финанси за попълване на културния календар на Община Сливен, както и на кметствата в малките населени места за ремонтни дейности и видеонаблюдение, погасяване на задължения към доставчици и др.

Ще бъде разгледано и гласувано приемането на Външен авариен план на „Петролна база“ – Сливен, както и утвърждаване на проекта и състава на Организационен комитет, свързан с проявите по повод празника на Сливен –  Димитровден.

Предвиждат се и три допълнителни точки в дневния ред. Те са свързани с разрешение за изработване на подробен устройствен план на поземлен имот на територията на общината за изграждане на фотоволтаичен парк, удължаване на срока за избор на съдебни заседатели и последната допълнителна точка е свързана с допусната техническа грешка в едно от приетите на предходна сесия предложения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук