26 ученически отбора ще се борят за победа в лекоатлетическата щафета „Освободител“

26 отбора от училища в Сливен и региона са заявили желанието си за участие в 59 -тата лекоатлетическа щафета „Освободител“, която се провежда в чест на Националния празник на България. Това съобщи директорът на ЦПЛР-Детски комплекс Сливен Христо Котов. Състезанието ще стартира на 3 март от 11.00 часа.

Надпреварата ще се проведе в три възрастови групи – момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки – 8-10 клас и 11-12 клас.

В един отбор Броят участниците са осем-четири момичета и четири момчета.

Заради ремонтни дейности, тази година маршрутът на шафетата е променен. Стартът ще бъде пред Виенската слакарница, като обиколката продължава по булевард “Хаджи Димитър” към сфетофарите на Дамарски мост, преминава покрай източната част на пазара, с включване  по бул.“Цар Освободител“ и финал – малко преди сградата на Общината. Общата дължина на трасето е около 1800 метра.

Награждаването на победителите ще се състои в 12.00 часа на площада пред Общината.

Осигурени са награди за отборите, класирали се на  I, II и III място. Всеки състезател, участвал в щафетата, ще получи индивидуална награда, независимо от класирането.

Проявата се организира от Община Сливен и ЦПЛР-Детски комплекс, със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика „Михаил Желев- Сливен“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук