32 екипажа са заявили участие в 17-то издание на рали „Твърдица“

32 екипажа са заявени за участие в 17-то издание на рали „Твърдица“. Състезанието е трети кръг от българския рали шампионат и ще се проведе днес и на 17 юли.  Рали „Твърдица“ 2021 започва тази вечер с церемониален старт на площад „Свобода“ от 17.00 часа. Веднага след това стартира и борбата за призовите места в ралито, като в първия състезателен ден ще се карат три скоростни етапа с обща дължина от близо 26 състезателни километра.

Съботният ден ще предложи нови четири скоростни отсечки по класическите трасета в Твърдишкия Балкан, а дължината им е 57 състезателни километра. Победителите в 17-то рали „Твърдица“ ще бъдат наградени в 17.00 часа на площад „Свобода“ в Твърдица.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов обяви, че Петър Гьошев, заедно с БФ по автомобилен спорт, са главни организатори на предстоящата проява. Атанасов изтъкна, че заслуга за развитието на спорта за високи скорости в Твърдица има именно бившият автомобилен ас. Той стопанисва картинг пистата в града, която се ползва активно от местни жители и гости на града. Тя носи името на покойния легендарен пилот Тодор Славов и отговаря на вътрешните стандарт за ползване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук