Ивайло Вълчев-водач на листата на ИТН Сливен: Нашата социология са разговорите с хората, а нагласата ни е, че след изборите ще има редовен кабинет

„Нашата социология са разговорите с хората, а нагласата ни е, че след изборите ще има редовен кабинет“. Така Ивайло Вълчев – водач на сливенската листа на „Има такъв народ“ коментира темата за предстоящия вот на 14 ноември. Заедно с колегите си Ива Митева, Филип Станев, Златомира Мострова той представи част свършената работа от тях в предходния парламент и коментира разговорите си със сливенските граждани по време на посещението си в града.

„Хората са заинтересован и активни въпреки, че това ще са трети избори за година, не са безразлични, а са още по-ядосани продължават да търсят промяна. Искаха отговор от нас защо не беше съставено правителство, тъй като нашите обяснения тогава не успяха да стигнат до гражданите, но сега при срещите ни им обясняваме. За нас е по- важно да чуем техните критики, какво са очаквали да се случи но не е, а не да вървим и да даваме хубави обещания макар да знаем, че те никога няма да се случат“, допълни още Вълчев.

По думите на Ива Митева, в партията хората са честни и почтени. „Хора наистина тръгнали много наивно в политиката и с които смятаме, че наистина трябва да се случи промяната. Гражданите казват, че сме ги излъгали и не сме направили правителство, ама нямаше с кой да го направим. Всички, които са в парламента повечето са обиграни политици с по няколко мандата, говорейки популистки от трибуната знаейки, че това са неща, които няма да се случат“, посочи още тя. Митева отправи призив към гражданите да излязат и да гласуват на 14 ноември, да не заемат примиренческа позиция и да търся после кой им е виновен.

Ивайло Вълчев допълни, че за тези избори прогнози нямат, но имат нагласи.“ Имаме нагласата за това да има правителство, да водим диалог с надеждата, че тези, с които ще говорим са извлекли своите уроци от предния парламент. Социологията по медиите показва само, че на никой няма да се даде правото да прави нещо сам“, каза той.

Според Филип Станев от ИТН са осъзнали къде са сбъркали и са си взели поуките. „Ще подходим по-спокойно и разумно, ще бъдем по-смирени, но не примирени, много по – диалогични, много по-отворени за това наистина да има кабинет. Мисля , че и останалите политически сили също са взели своите уроци, защото е видимо, че българското общество повече не желае да се стои в безвремие, да няма действащ редовен кабинет. Мъдростта този път ще споходи всички и , ако всички подходят мъдро, спокойно и диалогично кабинет ще има със сигурност“посочи още Станев.

Д-р Мариела Красимирова, която е четвърта в сливенската листа партията, коментира хаоса в здравната система, допълнен и от изискването за зелен сертификат за ваксинация и поредните противоепидемични мерки, които за извадили наяве , замитаните от години проблем на доболничната и болнична помощ. По думите й, има два обекти в Сливен, които пустеят, а може да бъдат преобразени, ако се работи в тази посока- това са Сливенските минерали бани и Туберколозната болница.

От „Има такъв народ“се ангажираха да продължат да търсят и решение на финансовия проблем, касаещ водопроводната система в кв. „Речица“. Ще искат промяна на закона за енергетиката, като предлагат да отпадне ДДС- то върху електричеството, за да се облекчат и бизнеса, и потребителите. Предлагат промяна и на закона за публични финанси, за да спрат кражбите от държавния бюджет.

По-рано през деня, всички представители на „Има такъв народ“ които гостуваха в Сливен на Димитровден и членовете на сливенската листа за депутати в следващия парламент, положиха цветя пред паметника на „Хаджи Димитър и сливенските възрожденци“.

В листата на „Има такъв народ“ Сливен влизат:

1 Ивайло Ванев Вълчев
2 Иван Руменов Клисурски
3 Диньо Кирилов Добрев
4 Мариела Красимирова Георгиева
5 Славчо Колев Йовчев
6 Минчо Георгиев Егов

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук