29 са свободните места за настаняване на пациенти с коронавирус в Сливенско

29 са свободните места за настаняване на пациенти с коронавирус в Сливенска област към момента. Става въпрос за болнични легла осигурен с медицински персонал. Чрез РЗИ Сливен се проучват възможностите за разкриване на допълнителни легла при необходимост в болницата за рехабилитация в Котел и частните болници „Ева“ и „Амброаз Паре“ в Сливен, съобщи областният управител Чавдар Божурски коментирайки готовността на здравната система в областта да поеме увеличаващия се поток заразени.

В болница „Хаджи Димитър“ към досегашните се очаква да се разкрият още 10 легла за Ковид отделението. Там вече функционира и лаборатория за пробонабиране и изработка на проби за наличие на коронавирус. Още 5 хиляди лева пък са нужни на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, за да събере необходимата й сума за отваряне на лаборатория за диагностика на Ковид-19 с РСR метод. Останалите пари са събрани чрез дарителска кампания. Вече се подготвя помещението където ще бъде позиционирана лабораторията, поясни областният управител. Във Военна болница Сливен също се очаква да бъде разкрита подобна лаборатория.

По думите на Божурски в Сливенска област има общо 115 легла, от които 32 са триажни, а останалите 83 са в Ковид отделенията. Те са разкрити в пет болнични заведения.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук