Учениците от 1 до 4 клас в Сливен продължават да се обучават онлайн, щадящите тестове не са доставени

Ученици от 15 области в страната ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста за COVID-19. Към този момент те не са налични в базата на БЧК в село Лозен и няма информация кога ще бъдат доставени, пишат от МОН.

Миналата седмица здравните власти избраха два вида антигенни тестове за ученици с проба от слюнка и сключиха договори с двама дистрибутори за доставката на общо 400 000 броя. Единият доставчик изпълни ангажимента си за 200 000 теста, които веднага бяха разпределени в 13 области, включително в София-град.

Очаква се доставката на останалата половина от поръчаното количество за областите Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област.

Родителите и учителите ще бъдат уведомени, веднага щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от 1 до 4 клас, съобщава Нова телевизия.

Малките ученици в 13-те области, които вече разполагат с тестове и чиито родители са съгласни да бъдат тествани два пъти в седмицата, могат да се върнат в клас в сряда.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук