Над 200 човека на протест с искане за справедливи и ефективни присъди на виновните за смъртта на 19-годишния Петър

Над 200 човека се събраха днес на протест с искания за справедливи присъди на виновниците за смъртта на 19-годишния Петър, който загина след гонка и преследване в Крушаре на 21 ноември. Два часа след като изпратиха момчето в последния му земен път, хората дойдоха на площад „Хаджи Димитър“ пред Съдебната палата, за да изразят скръбта си и да поискат справедливост и ефективно наказание за виновниците, тъй като само единият от тях е в ареста-Хюсеин, а двамата му съучастници са на свобода. С минута мълчание и запалени свещи гражданите почетоха паметта на загиналото момче.

Запалените свещи и снимките на Петър бяха поставени пред входа на Съдебната палата, за да напомнят на магистратите, че гражданите искат справедливи наказания, за тези, които са виновни за смъртта му.

„Искаме справедливост, искаме Хюсеин да изгние в затвора, искаме да бъдат задържани и другите двама участници в инцидента- брат му Хюсмен и приятеля му Хакан. Имаме информация, че смятат да напуснат страната. За нас е пълно безумие тези двамата да са на свобода, на цялата ни мъка, това не е нормално. Докато не ги задържат ще протестираме“, каза Светла Иванова, майка на Ванеса-приятелката на загиналия Петър.

Според организатора на протеста – Симон Милков, двамата съучастници на Хюсеин са били задържани за 24 часа, но след това са пуснати. „Автомобилите им също са участници в ПТП -то, за което прокуратурата повдига обвинение. Тяхната умисъл да убият Петър и баща му също не е отчетена от Прокуратурата“, коментира още той. Другата седмица когато работа започне новото Народно събрание, той посочи, че ще отнесе проблема и до тях, за да пита кога ще има законодателни промени, които да спрат подобен род посегателства над човешкия живот.

Плачейки пред портрета на Петър приятелката му Ванеса поиска той да се върне и да е до нея, а съкрушения баща на момчето каза, че ще се превърне в сянка на убийците на сина му и ще търси справедливост за погубения живот на детето си.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук