30 точки ще разглеждат общинските съветници на сесията днес

Снимка: архив

Две допълнителни точки са включени в дневния ред на днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен, заяви председателят на местния парламент Димитър Митев. Той коментира, че едната точка е свързана с избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен заради предстоящите местни избори за общински съветници и кметове.  Другата точка касае изменение на прието през месец март решение, да бъде продължен срокът с 10 години за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен. Митев поясни, че поради искане на министъра на културата Боил Банов, ще бъде въведен конкретен срок за периода на отдаване на крепостта, който ще е от 1 януари 2020 г. до 1 февруари 2030 г.

Сред точките, които общинските съветници ще гласуват е и изменението на бюджета. По думите на председателя на Постоянната комисията по финанси, бюджет, икономическо развитие Георги Стоянов, то се налага заради отпускане на средства за ремонт на улици, читалища и здравните служби в някои от по-малките населени места.

На сесията днес ще бъде разгледана и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г, Отчетът за изпълнение на решенията на общинския съвет за първото шестмесечие на 2019 г. и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на настоящата година.

Предложението за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд-Сливен за следващите четири години, също ще бъде сред точките за гласуване.

Съветниците ще трябва да гласуват и по точки свързани с разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти. Отпускане на финансови средства и помощи на граждани също са сред предвидените общо 30 точки в дневния ред.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук