Полицията награди пет сливенски момчета за проявен героизъм

Полицията награди с благодарствени плакети петимата ученици от ППМГ “Добри Чинтулов” Сливен, които преследваха крадец, отмъкнал чантата на 68-годишна жена, а след това помогнаха за разкриване на обирджията. Отличията им бяха връчени на специална церемония днес от директора на ОДМВР Сливен комисар Димитър Величков. Андрей Аандреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков са момчетата благодарение на чиято смелост и бърза реакция е предотвратено престъпление.

Учениците заявиха, че не се чувстват герои и изразиха готовност отново да помогнат, ако някой е в беда макар и с риск да пострадат.

Тяхната постъпка е пример за младите хора, каза директорът на Областната дирекция
по време на церемонията. Той обясни, че благодарение на тяхното съдействие и
добрата работа на криминалистите на РУ-Сливен извършителят е задържан.
„ Изказвам благодарност на тези смели момчета, които не са се поколебали да реагират и да помогнат на човек в беда. Искам да благодаря и на техните родители, че са отгледали достойни хора, пример за подражание”, каза още старши комисар Величков.

Припомняме, че грабежът е извършен в центъра на Сливен на 20 януари. Крадецът  съборил жертвата си на земята, отнел е дамската й чанта, която в последствие хвърлил, защото бил последван от ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“, станали неволни свидетели на случилото се, и избягал в неизвестна посока. След публикация в социалните мрежи, полицията в Сливен се самосезира и започна разследване по случая. 21-годишният извършител е задържан на 24 януари сутринта. Направил е самопризнания, обяснил причината за извършеното престъпление със загуба на пари от хазарт.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук