32-годишният Милен Бояджиев извади Богоявленския кръст в Сливен

32-годишният Милен Бояджиев извади Богоявленския кръст в Сливен след като във  водите на река Новоселска скочиха само четирима мъже. Милен е сливналия, но работи в Германия и заради пандемията се е върнал в Сливен.

Мъжът разказа, че за първа година участва в Богоявленския ритуал, а негови приятели са го насърчили да скочи в студената вода на реката. Той пожела здраве за себе си и своето семейство. Спазва традициите, свързани с празниците и добави,че преди години на Йордановден е приел християнската вяра и този ден за него е много специален.

Въпреки забраната за масово събиране и провеждане на прояви, много сливналии наблюдаваха ритуала по ваденето на кръста във водата на река Новоселска. Спазени бяха  всички противоепидемични мерки. Районът бе отцепен от органите на реда, които не допуснаха зрителите близо до церемонията. Представители на РЗИ Сливен също наблюдаваха проявата.

Великият богоявленски водосвет бе отслужен от отец Силвестър Янакиев,който след края на ритуала сe потопи в студената вода на река Новоселска.

Мъжко хоро тази година не се състоя след хвърлянето на Богоявленския кръст.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук