32-ма пациенти от Сливенска област загубиха битката с Ковид-19 през миналата седмица

598 души в Сливенска област са били диагностицирани с Ковид-19 през миналата седмица при 592-ма в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред заболелите има 7 лекари, 6 медицински сестри, 2 акушерки, фелдшер, санитар и лаборант.

392-ма души бяха излекувани при 222-ма в предходната седмица.

За съжаление, починаха 32-ма пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, предимно на възраст от 65 до 79 години. Сред тях е и лекар от болничната помощ. В предходната седмица починаха 21 души.

Епидемичен взрив бе регистриран в институция за настаняване от семеен тип в Сливен. По данни на РЗИ, извършените изследвания са установили 10 заболели потребители и 6 души от персонала при общо 79 настанени и работещи лица. Взети са необходимите противоепидемични мерки. Болните домуващи са изолирани на място, а болните служители – в домовете си. Лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари.  Състоянието им е добро, няма хоспитализирани.

През миналата седмица приключиха започналите в края на ноември изследвания в Дома за стари хора в Сливен. С COVID-19 са двама потребители и девет служители от персонала. Няма хоспитализирани. Лечението на всички се провежда в изолация, от лекуващите лекари.

Към момента активните случаи в областта са 1 395. Заболелите са жители на 77 населени места. Под карантина са 1 206 души.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите за проявената отговорност при спазването на противоепидемичните мерки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук