Ген. Кольо Милев: Честването на 110 години Трета българска армия е почит към всички, преминали през нейните редици

Честването на 110 години от основаването на Трета българска армия в Сливен е своеобразен начин да покажем уважението си към всички, чийто професионален път през годините е бил свързан с това славно военно обединение на Българската армия. Така кандидатът за депутат от „БСП за България“ генерал Кольо Милев, коментира предстоящото празнично отбелязване на годишнината и своя принос в подготовката му, заедно с колегите си бивши военнослужещи.

„Ние, като служили в Трета българска армия, трябва да се гордеем с това, че макар и през 5 години, отдаваме заслуженото на тези, които са били в редиците на армията. Много от тях вече не са между нас, но се надяваме генерал полковник Цветан Тотомиров да бъде тук на 14 септември. Той е един от знаковите главнокомандващи на Трета армия, после началник на Сухопътните войски и началник на генералния щаб на Българската армия“, каза още кандидатът за народен представител от 21 МИР Сливен.

По думите му, това е най-голямата армия, заемала най-голяма територия от България, изпълнявала успешно своите задачи и преди 9 септември, и преди 10 ноември, и сега чрез своите професионални наследници от Военно формирование 22200 Сливен. Той отправи поздрав към всички, които през годините са служили в Трета българска армия и пожела на тези, които в момента са на своя пост да бъдат всеотдайни в работата си и да носят с хъс званието „военнослужещ в българската армия“.

110-та годишнина от основаването на Трета българска армия ще бъде отбелязана тържествено в Сливен на 14 септември от 16.00 часа пред паметника „Орлето“.

Генерал Кольо Милев е с преференция 102 в листата на „БСП за България“ в Сливен. Партията е с номер 28 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук