ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ в Сливен стартира учебната година с планове за нови проекти и обучения

Радостни възгласи, много усмивки и щастливи прегръдки изпълниха училищния двор на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска- Кюри“ в Сливен през днешния първи учебен ден. Срещата на възпитаниците й с приятелите и съучениците им е предпочитана дори пред дългата лятна ваканция. 210 ученици, разпределени в 10 паралелки ще се обучават тази година в гимназията. Тук, в училище, те се чувстват по-добре, защото са заедно и знаят, че им предстои една учебна година, която ще бъде изпълнена с много емоции, незабравими мигове, нови запознанства и нови приятели, разказва директорът на училището инж. Татяна Башева–Кънева, минути преди да приветства всички ученици и учители и да им пожелае успешна учебна година.

Гости на тържеството днес бяха бишвите директори на учебното заведение – инж. Стоян Рашев, инж. Атанас Атанасов, Добри Маргенов, инж. Ива Тарагошева-старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Сливен, инж.Иван Петров от ТУ София ИПФ Сливен, както и Георги Хесапчиев-бивш учител в електротехникума.

И през тази учебна година от училището имат намерение да надграждат постигнатото и като материална база, и като постижения на възпитаниците си.

За осигуряване на качествено професионално образование и обучение, като фактор за подготовка на конкурентоспособна и адаптивна работна сила, по Национална програма „ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ“ предстои изграждане на  модерна лаборатория за диагностика на автотранспортна техника на стойност 99 937 лв. Специализираното й оборудване е в съответствие с развиващите се съвременни нови технологии в тази област.

През месец ноември за 6 учители предстои обучение в Барселона по програма Еразъм+ „Театърът като образователен инструмент за предаване на съдържание, решаване на конфликти и управление на класната стая

По традиция и през настоящата учебна година 20 ученици от 11 и 12 клас ще проведат производствена си практика при нашият партньор от Португалия за надграждане на ключови практически знания и умения в областта на изучаваната професия. Новият социален опит, който учениците ще придобият с това посещение, ще ги запознае с традициите на обучението и работата по специалността в Португалия. Те ще получат и възможността да посетят и разгледат известни за страната туристически дестинации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук