Пингвин помага на сливенските деца да се учат да карат кънки на ледената пързалка

Симпатичен пингвин помага на сливенските деца да се учат да карат кънки на ледената пързалка. Съоръжението във формата на пингвин дава възможност начинаещите деца да направят първи стъпки с кънките на леда.

По думите на Ивайло Иванов, собственик на фирмата, която осигурява зимното съоръжение в града, фигурата е избрана, за да предизвика положителна емоция у децата. Това е съоръжение с дръжки, поставено върху ски, с определена тежест. Тя е подходяща за деца на 5-6 години, за да могат да балансират и да се научат да избутват пингвина по леда, като го пързалят.

„Идеята е малчуганите да пързалят детската фигура, а не да се придържат към нея, като очакват, че тя ще ги научи да се справят с кънките”, добави Иванов.

Според него, не бива да се очакват чудеса от съоръжението, необходимо е всеки, който иска да опита със зимния спорт да има нагласата, желанието и търпението да се справя с грешките и трудностите от типа падане и нараняване.

„Това са нормални неща в зимните спортове. Няма съоръжение, което магически да накара някой да се справи с кънките. А и успехът идва от възпитанието вкъщи. Леда е за всички. Всеки е добре дошъл”, каза още Ивайло Иванов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук