Възпитанички на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ с призови места в конкурс, посветен на доброволчеството

Възпитанички на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен завоюваха призовите места в общинския конкурс за есе „Доброволчеството – акт за солидарност в борбата с бедствията и авариите“. Първо място спечели Ванеса Колева, второто място си поделиха Седеф Байрамова и Даяна Станева, а трета се нареди Габриела Събева. Поощрения за творбите си получиха Христина Василева от Спортното училище „Димитър Рохов“, Биляна Георгиева от ПХГ „Дамян Дамянов“ и още трима ученици от гимназията по икономика – Стефан Александров, Веселина Тихомирова, Георги Димитров. Наградите и грамотите бяха връчени на учениците от кмета Стефан Радев.

Той изказа своята благодарност към децата за участието им в първия конкурс, който Общината обяви, за да популяризира обществената значимост на доброволчеството. Радев посочи още , че в критични ситуации съдействието на доброволците е от съществено значение. Той отбеляза и отзивчивостта на доброволците от малките населени места в община Сливен, които бяха сред първите, притекли се на помощ на пострадалите семейства при големите наводнения в Карловско през есента. „Доброволчеството има и друг голям смисъл: формирането на общност на съпричастност към болките и страданията на другите. Поздравявам ви, че тази тема ви е докоснала!“, допълни той Стефан Радев.

Грамоти в знак на благодарност кметът връчи на преподавателите, подготвили учениците от трите гимназии, които се включиха в конкурса – Татяна Душанова /ПГИ/, Гергана Донева /СУ/, Антоанета Динчева /ПХГ/. Грамоти от името на кмета бяха адресирани и до директорите на трите училища.

Гост на срещата бе директорът на РД „Пожара безопасност и защита на населението“ – Сливен комисар Владимир Демирев. „Доброволчеството набира скорост у нас. Това е път, който трябва да се извърви. Разчитаме на вас, младите“, заяви той и съобщи, че всички 18 сливенски есета ще участват в националния конкурс, обявен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР по повод Международния ден на доброволеца.

Общинският конкурс бе организиран от отдел „Сигурност и управление при кризи“, със съдействието на Младежкия дом в Сливен. „Удовлетворени сме от постигнатите резултати и сърдечно благодарим за проявения интерес, въпреки кратките срокове“, заяви началникът на отдела инж. Снежана Кънева. Тя информира, че през следващата година отделът планира срещи с доброволци от създадените формирования в общината, на които младежите ще могат да научат от първо лице за техните действия в бедствени и други кризисни ситуации. Ще бъдат организирани и други събития, които да информират младите за правилата на действие в такива ситуации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук