39 фирми от областта са пожелали при тях да стажуват и да се обучават младежи

41 младежи от Сливенска област са успели да започнат работа през миналата година благодарение на проект „Нова възможност за младежка заетост”, който се реализира от Бюрото по труда. 39 фирми са подали заявки за разкриване на 67 работни места, които младежите могат да заемат, за да стажуват ил ида се обучават, съобщи Росица Хаджиева началник на отдел „Посреднически услуги“ към Бюро по труда Сливен.

Проектът „Нова възможност за младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи до 29 г. вкл. в две направления на пълно работно време:стажуване и обучение. Стажуването е с продължителност от 6 месец. Работодателят или определен от него служител изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа. Обучението по време на работа също е с продължителност до 6 месеца. По време на работния процес тече и обучение на служителя по определена професия или специалност, като за целта се предвижда работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на включения в обучение по време на работа младеж.

По проекта могат да кандидатстват работодатели от реалния сектор, общини и общински предприятия, органи на централната администрация на изпълнителната власт и териториалните им структури с изключение на областните администрации.

Работодателите могат да подават заявки за разкриване на свободни работни места за младежи с регистрация в Дирекции „Бюро по труда” на територията на цялата страна до изчерпване на финансовия ресурс. Постъпилите заявки се обработват по реда на тяхното подаване.

Подробна информация за проекта можете да намерите на сайта на Агенция по заетостта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук