Атанас Атанасов: Община Твърдица изпраща трудна година

Община Твърдица изпраща трудна година, с недовършена работа по проекти и неизпълнение на поети ангажименти, така кметът Атанас Атанасов определи отиващата си вече 2022-ра година. По думите му, причините за това са много – обективни и субективни, но е оптимист, че след приемане на новия бюджет ще успеят да наваксат с пропуснатото.

„През тази година спечелихме проект по Норвежката програма, осигурихме 5 нови работни места. Той е със социална насоченост към малки деца, деца в риск, тези който са в предучилищна възраст, основно в него са включени деца от ромското население защото проблемите са там“, разказва кметът. Предстои ремонт и саниране на единия етаж на бившата болница. Подготвят се проекти за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност. Ремонтирана е едната сграда на училището в Шивачево, в момента се ремонтира училището в Бяла паланка, стартирала е и подмяната на част от водопровода в град Шивачево на стойност 2 мил. лв.

„Заради повишените цени на строителните материали се провали строителство на нова детска градина в село Сборище“, посочи още Атанасов и допълни, че отново ще се търсят начини и варианти за финансиране на този проект.

Въпреки проблемите, са направени някои ремонти на уличната мрежа. Асфалтиран е  площадът пред болницата и две – три малки улици до тях, остават за догодина площада и улиците до църквата, планират се ремонтни дейности и по уличната мрежа в селата на общината.

Относно доставката на дърва за огрев в Общината, кметът поясни, че е имало закъснение, но за втори и трети курсове, а училищата и детските градини в региона са обезпечени още в началото на отоплителния сезон. „Няма да оставим хора без дърва, имаме и на склад, имаме достатъчно работна ръка“, категоричен е кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук