400 подписа събраха сливенските медицински специалисти в подкрепа на исканията си за реформи в здравеопазването

Около 400 подписа са събрани вече в подписката за подкрепа на исканията на специалистите по здравни грижи за промяна в здравеопазването. Техни представители в Сливен и днес са на главната улица до фонтана „Кълбото“, за да търсят макар и символично обществена подкрепа за своите искания.

„Надявам се днес да съберем повече подкрепа от гражданите, разказваме им и обесняваме за какво се борим. Те са наясно, били са пациенти и са се сблъсквали с проблемите с клиничните пътеки, с регламентирани и нерегламентирани плащания, коментира пред Slivenpost.bg Надежда Маргенова-един от организаторите на подписката.

„Здравето и живота на човек са най-важните, всеки трябва да преодолее тези трудности в здравната ни система. Днес се борим точно затова, когато човека е здравно осигурен да бъде сигурен и да знае, че ще получиш всичко безвъзмездно и няма да го карат да си плаща отново“, посочи още тя.

30-годишен сливналия, които също положи подпис в подкрепа на исканията на здравните специалисти, изрази негативното си отношение след сблъсък с неуредиците в здравната ни система. „Получаваш помощ, но с много уговорки и с много пари“, коментира той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук