ДАРП организира в Сливен експертна среща с бившия посланик на България в САЩ Н. Пр. Лъчезар Петков

Движението за активна регионална политика /ДАРП/ организира поредна експертна среща в Сливен. Този път тя ще бъде с бившия посланик на България в САЩ и дипломат от кариерата Н. Пр. Лъчезар Петков, а темите, по които той ще дискутира с гражданите са свързани със съвременното геополитическо положение на България. По време на инициативата, ще бъде разгледан историческия ход на страната ни като субект на дипломатическите отношения в няколко аспекта: България – между САЩ и Русия; България – активен партньор в многостранните отношения и България – балансьор на Балканите.

Перспективите и заплахите пред България в условията на новата геополитическа динамика също са сред заложените теми в предстоящата среща на Лъчезар Петков със сливенската общественост. Ще бъдат обсъдени още и въпроси като – Каква е вероятността да бъдем въвлечени във война с Русия и предстои ли демографска безизходица. В регионален план, ще бъде засегната и темата, която вълнува живо сливенските граждани, а именно наличието на военна база за съвместно ползване в Ново Село излага ли региона пред реални заплахи.

Срещата ще се проведе на 11 февруари в зала „Зара“ от 11.30 часа, съобщават още от Движението за активна регионална политика и уточняват, че инициативата е гражданска и няма политически характер.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук