Младежки дом с нови клубове в помощ на желаещите да учат чужди езици

Две нови клубни форми стартират в началото на новата година в Младежки дом – Сливен: Re-thinkers Club Sliven и Комуникативен курс по испански език. Те са свързани с общуването на чужди езици. Чрез тях у младите хора се формират знания и умения за познаване на различните езикови форми (напр. разговор лице в лице, по телефона,интервюта и т.н.), познаване на възприетите от обществото норми и културни аспекти, както и многообразието на езика в различните географска, социална и комуникационна среда.

Формира се способност у младежите да слушат и разбират устни съобщения в различни комуникационни ситуации (познати теми от общи интерес или характерни за ежедневието).

Формира се способност за четене и разбиране на неспециализирани текстове по различни теми, или в някои случаи специализирани текстове от позната област, както и писане на текстове в зависимост от ситуацията.

В клубовете  могат да участват безплатно деца и младежи от 13 до 30 г. Клубовете ще се водят от доброволките по програма „Еразъм +“ на ЕС Кристине от Грузия и Ана от Испания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук