Бутиков хотел „Soli Invicto“ Еленово ви кани на винено-кулинарно пътешествие

Виното е история в чаша, която носи емоция-за да ви разкажат за нея и да се потопите във вкуса и аромата на тази напитка на боговете заповядайте на 28 юли в Бутиков хотел „Soli Invicto“ Еленово където ви очаква винено-кулинарно пътешествие, посветено на изисканата кухня и вината на изба „Едоардо Миролио“.

Подготвили сме Ви истинско пиршеството от вкусове и аромати, за което ще се погрижат шеф-готвачът на бутиков хотел Soli Invicto Димитър Раданов и нашият гост-сомелиер Благой Кузмански. Благой е едно от знаковите имена на българската винена сцена. Неговата любов с виното започва преди 15 години когато работи като сервитьор. Следват пътувания, дегустации, а виното е свързано с всичко, което прави. Работил е в САЩ, Лондон, Швейцария. Според него да си сомелиер е занаят и то труден. Зад лесното отпиване на вино се крие доста теория и техническа информация. Благой разбира какво му говори виното, а благодарение на него ще го разберете и вие.

Винената вечеря бутиков хотел Soli Invicto Еленово  включва 5-степенно меню, вдъхновено от автентичната италианска кухня и българските продукти, като всяко ястие е съчетано с подходящо вино на „Едоардо Миролио“. Ще Ви разкажем и какво „стои“ зад една бутилка ЕМ – вдъхновението на италианеца Едоардо Миролио за създаване на винен проект в България, любовта към Пино Ноар и преоткриването на най-българския сорт Мавруд.

Запазете още сега Вашето място и споделете една незабравима вечер с любимия човек и приятелите! Тъй като местата са ограничени  направете вашата резервация на телефон 359 877 100 959. Обещаваме да ви посрещнем с предложения, на които небцето ви не може да устои.

Ще Ви посрещнем с welcome drink и удивителна гледка към безкрайните лозя на избата.
Куверт (включва 5- степенно меню, чаша вино към всяко ястие, вода, безалкохолна напитка ): 95 лв на човек;
Отбелязване в събитието с “going” или “interested” не се счита за запазено място. Mестата са ограничени.
Освен стандартно меню, сме подготвили и веган вариант. При резервация, моля да отбележете Вашия избор на меню.
🔷Меню 1
🔹Welcome Drink: Brut Blanc de Blancs
🔹Салата “Соли Инвикто“
Кула от селъри, грилована тиквичка, мус от българско биволско сирене, зехтин
Вино: Heritage Blanc de Noir 2020
🔹Тартар от сьомга
Сьомга, лук шалот, свежи билки
Вино : Cereja Langhe Rosato DOC, изба Tenuta Carretta
🔹Равиоли със заешко „Sugo d`Arrosto“, черен трюфел
Домашни равиоли, крехко заешко месо, Sugo d`Arrosto, черен трюфел
Вино: Pinot Noir Reserve 2017
🔹Телешко с пепър сос
Телешко филе, сготвено до medium rare, пюре от червени бейби картофки ,сезонни аспержи от местен производител, пепър сос
Вино : Elenovo Reserve Merlot 2009
🔹Десерт „Сладка страст към вино и шоколад“
Шоколадов терин, мус от натрошени лешници, домашно ЕМ Мавруд джелато
Вино: EM Walnut Liqueur
🔶Меню 2 – веган
🔸Welcome Drink: Brut Blanc de Blancs
🔸Веган салата „Соли Инвикто“
Кула от селъри, грилована тиквичка, мус от веган сирена ,зехтин
Вино: Heritage Blanc de Noir 2020
🔸Веган бургер с чеснов айоли сос
Безглутеново хлебче , веган бургер, чеснов айоли сос, зелени салатки
Вино: Cеreja Langhe Rosato DOC, изба Tenuta Carretta
🔸Равиоли с горски гъби и черен трюфел
Домашни равиоли с мус от горски гъби микс, черен трюфел
Вино: Pinot Noir Reserve 2017
🔸Традиционен качамак
Български традиционен качамак, сотирани сезонни аспержи от местен производител, трюфел
Вино: Elenovo Reserve Merlot 2009
🔸Десерт „Сладка Страст към Вино и Шоколад“
Шоколадов терин, мус от натрошени лешници, домашно веган джелато с вкус тропически плодове
Вино: EM Walnut Liqueur
Вижте по-малко

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук