Обръщение на ген. Кольо Милев по случай 22 септември – Ден на Независимостта на България

Уважаеми жители на Община Сливен,

Поздравявам Ви с Деня на независимостта на България – 22 септември!

Днес честваме един исторически факт, върнал на България самочувствието и мястото на равноправна европейска държава. Берлинският договор от 1878 година отрежда на нашата родина васална зависимост спрямо Османската империя и този несправедлив акт се променя именно на 22 септември 1908 година с обявяване на Независимостта на България.

В ден като днешния, ние сме длъжни да си припомним събитията от този паметен и исторически ден, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще. Отдаваме почит в знак на признателност на онези, които със своите действия и политика дадоха пример за единство в съдбовните за нацията ни моменти! Дадоха живота си в освободителната борба и без подвига им едва ли щяхме да живеем сега в съвременна държава.

Независимостта е колкото исторически факт, толкова и морална категория, която трябва да се защитава и отвоюва ежедневно.

Пожелавам на Вас и на всички българи да отстояваме идеалите, и да бъдем достойни наследници на нашите деди, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, за да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните български идеали за свобода и независимост. Мъдрите уроци на миналото да ни бъдат най-вярната пътека към бъдещето!

Да живее свободна и независима България!

С уважение: Ген. Кольо Милев

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук