49-годишен бивш военен е стрелецът, който рани дете на спортна площадка в кв. „Стоян Заимов“

49-годишен бивш военнослужещ е стрелецът, който на 20 февруари рани 13-годишно дете на спортна площадка в Сливен. Това съобщи старши комисар Димитър Величков- директор на ОД МВР Сливен. Днес мъжът е задържан от органите на реда, а пушката с, която е стреляно е намерена и иззета. Стрелецът има предишни регистрации в полицията, тъй като е шофирал автомобил в нетрезво състояние. Все още се изясняват мотивите му за извършване на криминалното деяние.

Според данните на полицията, оръжието е малокалибрена въздушна пушка, която не подлежи на регистрация, тя е намерена в едно от жилищата на стрелеца, като самият той е посочил къде е скрита. „Мъжът притежава и законно регистрирана пушка, но не е стрелял с нея“, каза още комисар Величков.

„В момента стрелецът е с мярка задържане за 72 часа, предстои да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение. Привлечен е като обвиняем за причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди със средства опасни за мнозина. Наказанието за подобен род престъпление, което се води леко, е до 3 години лишаване от свобода“, каза говорителят на Районна прокуратура Сливен Христина Блецова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук