49 граждани са пробвали да гласуват с машини в първите два часа от поставянето им

По една машина за пробно гласуване бяха поставени тази сутрин в 9 часа  в Областната администрация и в Общината в Сливен, за да бъдат улеснени гражданите при гласуването на 11 юли.

„Целта е максимално много хора да се запознаят и да могат предварително експериментално да видят как се гласува с машини. Удовлетворен съм, че съвместната ни идея с РИК успя да се осъществи. Хората трябва да са спокойни и уверено да могат дадат своя глас“, заяви областният управител на област Сливен Минчо Афузов.

През първите два часа след инсталирането на машините в Областната администрация дойдоха 29 граждани, за да се обучат да работят с тях. В Центъра за административно обслужване бе проявен интерес от 20 души. И на двете места представители на РИК дават разяснения и отговарят на въпроси.

„Доволен съм, че има интерес и очаквам той да бъде още по-голям. Това е част от действията ни за провеждане на честни и прозрачни парламентарни избори“, коментира още Афузов.

Свободен достъп до машините за пробно гласуване ще има от 9 до 17 часа, в периода от 5 до 9 юли в Областната администрация и от 5 до 8 юли в общината.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук