5-годишно дете, полицай и медицинска сестра са сред новозаразените в Ковид-19 в Сливен

5-годишно дете, полицай и медицинска сестра, работила допълнително в МБАЛ „Хаджи Димитър“ са сред новозаразените в Ковид-19 в Сливен. В областта към днешна дата случаите са общо 18, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Десет от тях за от община Нова Загора: семейство лекари, които са приети на лечение в болнично заведение в Стара Загора и 8 работници във фирма на територията на Стара Загора, които са под домашна карантина и наблюдение на общопрактикуващи лекари и РЗИ.

Останалите новозаболели са от Сливен. От тях двама са под домашна карантина. Останалите са настанени в инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ – Сливен към ВМА. Сред сливенските пациенти са дете на 5 години, служител на реда и медицинска сестра, която е работила допълнително и в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Една от пациентките, приета в болнично заведение в Сливен, е от положителните за коронавирусни инфекции работнички в старозагорската фирма.

Към 10 юни в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има 3 свободни легла. В МБАЛ – Сливен се очаква да бъдат изписани пациенти и свободните легла ще станат 6. Обсъжда се отварянето на Ковид-отделение в общинската болница „Св.Петка Търновска“ в Нова Загора. В момента се провежда извънредно заседание на Общинския кризисен щаб в Нова Загора във връзка с разпространението на коронавируса.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук