5 сигнала за нарушаване на противоепидемичните мерки в Сливен за днес, написани са и 3 акта

На 5 сигнала за нарушения на противоепидемичните мерки в Сливен са се отзовали полицаите днес. Съставни са 3 акта по ЗАНН. Установени са два случая за нарушаване на карантина в град Сливен. От 23 март до днес са образувани 24 досъдебни производства за нарушаване на карантина на територията на цялата област, посочват от МВР.

Пешеходни патрули, екипи на група „Охрана на обществения ред”, служители на
териториална, охранителна, криминална и пътна полиция извършват засилени проверки по спазване на противоепидемичните мерки и проверки на лицата, поставени под карантина. Предприетите действия и пълното мобилизиране на състава е разпоредено от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков в изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с разпространението на COVID- 19. Целта е да се засили контролът по спазване на карантината и да се предотврати струпването на голям брой хора на едно място.

Пешеходни патрулни екипи има в централната градска част, кварталите, в районите на големите хипермаркети, на ЖП гарата, болничните заведения и автогарата. Извършват се проверки за присъствие на хора в обекти, за които е въведена забрана за посещение.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук