50 мъжки и 2 дамски екипажа ще участват в „Монбат Рали Сливен 2019“

50 мъжки и 2 женски екипажа от шест държави ще участват в „Монбат Рали Сливен 2019“, съобщи мениджърът на състезанието Атанас Чанев. Най-много чужди отбори идват от Гърция – 4, с по два екипажа са Румъния и Турция, а с по един Унгария и Сърбия.

На 28 и 29 юни градът ни ще бъде домакин на Монбат Рали Сливен – втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA.

Състезанието в Сливен е с най-голям коефициент, който се дава като точки, поясни Владимир Гатев- директор на пресцентъра на ралито. „Това означава, че Рали Сливен по традиция е най-важният етап от шампионата на България. Освен това е предпоследен кръг от Балканския рали трофей на FIA и лидерите в него са с много малко точки разлика. Като цяло тук е много важно място за всички тях“, обясни Гатев.

Монбат Рали Сливен 2019 ще стартира в 20.30 часа на 28 юни, петък, с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. В първия състезателен ден, събота, участващите екипажи ще преминат 7 скоростни етапа с обща дължина от 100,83 километра. За крайното класиране в кръга от рали-спринт шампионата ще се зачитат резултатите от 5 от 7 скоростни отсечки.

Вторият ден ще предложи на състезателите 4 скоростни етапа с обща дължина от 64,80 километра. В програмата му са включени новата отсечка „Трапоклово“ и най-дългият етап в надпреварата – специален етап 11 „Сините камъни“ с дължина от 33,50 километра.

„Постарали сме се тази година да променим маршрутите, за да бъде интересно на състезателите, ще има и специален кръг, в който ще се състезават хора с увреждания“, съобщи Атанас Чанев

Награждаването на победителите в 39. Монбат Рали Сливен ще бъде от 15.30 на площад „Хаджи Димитър“.

Предприети всички необходими мерки за безопасното провеждане на състезанието. „По трасето ще има над 180 полицейски поста, 12 специализирани автомобила с 30 пожарникари и 6 реанимобила“, допълни Живко Минчев -директор на „Монбат Рали Сливен“

Организаторите отправиха призив към публиката да стои на безопасни места и да се пази, защото колкото и да е добра една организация, всеки трябва да носи отговорност и за себе си. „Призоваваме също да се пази природата. Това е един спортен празник и е добре да подходим отговорно на местата, на които сме гледали, след това да почистим след това. Осигурени са контейнери за отпадъци, нека почистваме и оставим след себе си така, както е било“, апелира Атанас Чанев.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук