Златни медали и финал на Националното състезание Spelling Bee за двама ученици от ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен

Двама от възпитаниците на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен спечелиха регионалните финали на състезанието по граматика на английски език Spelling BEE и се класираха за Националния кръг на надпреварата. Петокласникът Александър Иванов и Виктор Друмев от шести клас, завоюваха златни медали и са сред тримата призьори в регионалния кръг на състезанието за Югоизточна България, който се проведе на 23 март в Сливен. Помощ при подготовката си децата са получили от своите преподаватели по английски език – Деяна Бакалска и Теодора Бонева.

Третият финалист е Дениз Байрям от ОУ „Светлина“ с. Тополица, общ. Айтос. В състезанието участваха 26 деца от училища в Сливен, Айтос, Бургас, Твърдица и други. То се проведе в няколко кръга, а учениците трябваше да спелуват различни по трудност английски думи.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието.

Александър и Виктор ще премерят сили с още 28 национални финалисти от цялата страна на 20 април в Американския колеж в София. Там ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Наградата за 30-те национални финалисти и техните преподаватели по английски език е едноседмичен езиков лагер, който ще се проведе в периода от 7 до 13 юли в с. Годлево в подножието на Рила.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук