Инж. Мирослав Маринов: Българската гора е в отлично състояние

Честванията по повод на 99-годишнината от отбелязването на „Седмицата на гората“ бяха официално открити днес в Сливен от заместник-министъра на земеделието и храните инж. д-р Мирослав Маринов. По традиция инициативата се отбелязва всяка първа пълна седмица на месец април. Със „Седмицата на гората“ се чества и професионалният празник на лесовъдската колегия в България.

След като даде началото на събитието инж. Маринов поясни, че мотото  на тазгодишното издание „Гората е живот и … обща отговорност!“ е определено чрез гласуване сред българските граждани. По думите му, българската гора е в отлично състояние, увеличава се и на площ, и на запас.

Сред официалните гости на откриването бяха заместник-министрите Георги Тошев, Александър Йоцев, инж. Стоян Тошев – директор на Изпълнителната агенция по горите,  депутати от Сливенския избирателен район, областният управител на Сливен, кметовете на Сливен, Ямбол, Сунгурларе и други.

На тържествената церемония наградиха най-изявените лесовъди и служители в бранша.

По повод 99-та годишнина от отбелязването на „Седмицата на гората“ малките природолюбители се включиха през последните три дни в разнообразни забавления и образователни игри, организирани от Дирекция на Природен парк „Сините камъни”, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен.

2 500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб бяха безвъзмездно предоставени на гостите и жителите на града от горските служители на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен и ТП „Държавно горско стопанство – Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук