6-ма състезатели влизат в сливенския отбор, който ще участва в Колоездачната обиколка на България

Самостоятелен сливенски отбор от шестима състезатели ще участва в 68-то издание на Колоездачната обиколка на България. Това съобщи Евгени Балев, печелил състезанието през 2007 година,а сега за 19-ти път ще премери сили в най-старата колоездачна надпревара у нас.

По думите му, за него не е важна победата, целта му е да обедини младите в отбора. Те да натрупат опит и след време да се доближат до успехите му. Заедно с Евгени Балев, Сливен ще представят Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович.

Тазгодишната Обиколка на България ще бъде най-масовата в историята на състезанието. В нея ще участват над 150 състезатели от 21 отбора от чужбина и шест от България. Тя ще пресече три пъти Стара планина, което ще бъде истинско изпитание за колоездачите, включва пролог и пет етапа. Състезанието ще започне в София на 30 юни, с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник „Александър Невски“ в 1-километров пролог. Колоната ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. Сливен посреща Обиколката на 3 юни, около 16.00 часа, след което пред сградата на Общината ще се състои награждаване на призьорите и връчване на „жълтата фланелка”. На 4 юли, в 14.00 часа, пак от площада пред Общината колоездачите потеглят към Бургас за предпоследния етап от надпреварата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук