Джордж Клуни е най-високоплатеният актьор в света

Въпреки че не се е снимал в нов филм от 2016г. Джордж Клуни оглави класацията на списание „Форбс“ за 2018г. с приходи от 239 млн. долара за периода между 1 юни 2017г. и първи юни 2018г., съобщи изданието. Миналата година звездата продаде компанията си за текила Casamigos на алкохолния гигант Diageo за 1 млр. долара и получи от сделката 233 млн. долара, към които се прибавят приходи от рекламни договори и от стари филми, пише „Дневник“.

Второто място в класацията заема Дуейн Джонсън-Скалата с приходи от 124 млн. долара. Той е удвоил печалбата си от миналата година благодарение на парите, които е получил от участието си в „Джуманджи: Добре дошли в джунглата“. Неговата голяма популярност в социалните мрежи му е помогнала да прибави седмоцифрена сума към договора си за промоцията на филма. „За мен социалните медии се превърнаха в най-важния елемент от маркетинга на филмите“, каза той през „Форбс“.

На третото място в класацията остава Робърт Дауни Джуниър, който е спечелил 81 млн. долара. Неговите приходи идват от малката му роля в „Спайдърмен: Завръщане у дома“, за която е получил 15 млн долара, и от участието му в „Отмъстителите: Война без край“.

Крис Хемсуърт, който също участва в екранизации по комиксите на „Марвел“, се нарежда на четвърто място с приходи в размер на 64.5 млн. долара. За периода, на базата на който е направена класацията, той е участвал и във филма „Тор: Рагнарок“.

Петото място заема най-популярната кинозвезда в Китай Джеки Чан с 45.5 млн. долара. През 2017г. той е участвал в 6 филма, но печели и от рекламни договори, от работата си като продуцент, както и от веригата си от киносалони.

Сред десетте най-високоплатени актьори се нареждат и Уил Смит (42 млн. долара), индийската звезда Акшай Кумар (40.5 млн. долара), Адам Сандлър (39.5 млн. долара), Крис Евънс (34 млн. долара) и Салман Хан (33.5 млн. долара).

Първите десет актьори в класацията са получили общо 748.5 млн. долара. В същото време най-високоплатените актриси за 2018г. са взели общо 186 млн. долара за същия период, или едва една четвърт от приходите на мъжете. Тази огромна разлика донякъде се дължи на по-малкото възможности на актрисите за участие във филмови поредици и екшън филми, от които се взимат големи хонорари. Но това показва и че неравнопоставеността между половете съществува и между милионерите, пише „Форбс“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук