66 участници се включиха в Коледен плувен турнир-Сливен 2023 г.

66 състезатели от Сливен се включиха в Коледен плувен турнир-Сливен 2023 г. Той се проведе в общинския басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Зам.кметът Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците и им пожела успех както в плуването, така и в личен план.
„Щастлива съм, че децата ни имат място, на което да развиват своите умения. Плуването е здраве. Бъдете здрави и покорявайте върхове“, заяви Чиликова, която връчи медали на участниците в две от категориите.
Организацията на състезанието беше за три възрастови групи:
– група С: момичета и момчета, родени 2016-2013 г.
– група В: момичета и момчета, родени 2012-2009 г.
– група А: момичета и момчета, родени 2008-2004 г.
Участниците премериха сили в няколко дисциплини – 50 метра свободен стил, гръб, брус, бътерфайл и съчетано плуване на 100 метра. Възхищение и аплодисменти получиха всички деца. Най-малкият плувец е на 6 години, а най-големият – на 18 години.
Организатор на събитието е клуб по плуване „Сливен 2002“. Неговият председател Стефко Шевкенов изрази надежда догодина турнирът да предизвика още по-голям интерес и в него да се включат състезали и от други градове.
От 2021 година, когато общинският басейн отвори врати след основен ремонт, стана основно място за тренировки, състезания и забавления на децата в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук